Dochters+R+David+gaan+lang+mee
Nieuws
© Johan Wissink

Dochters R David gaan lang mee

De dochters van de kruislingsstier R David blijven lang op een melkveebedrijf lopen. Maar liefst 60 procent hiervan maakt vier lactaties vol. Dat blijkt uit de aanhoudingscijfers van de NVO. Daarmee komt de stier met 115 bovenaan de lijst met beste aanhoudingspercentages.

Deze lijst, met enkel stieren van bij de NVO aangesloten bedrijven, laat zien dat gemiddeld 28 procent van de dochters van een stier de vier volle lactaties maakt.

Ook Veecom-stier Prince doet het met 113 goed, hoewel van deze stier nog geen gegevens uit de vierde lactatie zijn meegenomen. Samenstier Hoekland Maik doet het eveneens goed. Ook MRIJ-stier Diman van KI Samen en Noors Roodbont-stier Skjenaust van Semex doen het goed.

• Klik voor complete overzicht op bijgesloten pdf

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  80 %
Meer weer