Gelderse veehouder op de bres voor Lakenvelder

Om de zeldzame rassen te ontzien bij de invoering van de fosfaatrechten heeft het stamboek voor Lakenvelder runderen een brief gestuurd naar staatssecretaris Martijn van Dam.

Lakenvelderhouder Servaas Visser uit Angeren wil tien Lakenvelders laten grazen op kasteel Doornenburg in de gelijknamige plaats. Nu heeft hij vijf koeien en twee vaarzen. 'We maken ons zorgen, want ik weet niet of ik kan groeien met drie koeien vanwege de fosfaatrechten. De maatregelen van staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) hebben ook effect op dit zeldzame huisdierras.

Doordat de houders worden gekort op het aanhouden van jongvee, is er veel minder ruimte voor genetische diversiteit binnen het ras. Hierdoor kan de fokkerij van het ras in de knoop komen.' Visser hoopt daarom dat de staatssecretaris houders van zeldzame rassen een generaal pardon geeft.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer