Datahub verbetert digitaal verkeer melkveehouder

Om het dataverkeer van en naar melkveehouders te vergemakkelijken, stapt LTO Nederland in coöperatie Datahub.

Datahub+verbetert+digitaal+verkeer+melkveehouder
© Lely

Dat doet LTO Nederland per 1 juli samen met Stichting SmartDairyFarming (SDF), Agrifirm, CRV en FrieslandCampina. Ook EDI-Circle stapt dan in.

Datahub verzorgt het transport van data vanaf het boerenerf naar applicatieleveranciers en omgekeerd. Via een machtigingenregister bepaalt de boer wie er gebruik mag maken van zijn data en waarvoor.

De deelnemende partijen werken samen met bedrijven, kennisinstellingen en agrarische ondernemers aan de ontwikkeling van innovatieve digitale werkmethoden. Dat gebeurt op het gebied van duurzaamheid, efficiency en voeding.

Bedrijfsresultaat

De Datahub ondersteunt veehouders en telers met informatie én technologie bij het verder verbeteren van de bedrijfsresultaten dankzij het goed benutten van data. Daarmee levert de coöperatieve Datahub een bijdrage aan de verduurzaming van de keten.

Na de aankoop door SDF van de infobroker van Rovecom eind 2016 en het machtigingenregister van Van Aaken ICT vorige maand was een deel van de datahub gereed.

Data

Het samenbrengen van deze SDF activiteiten met de activiteiten van EDI Circle maakt de datahub compleet. EDI Circle, het samenwerkingsverband van de agrarische accountants, exploiteert al ruim 12 jaar een datahub, waarover financiële en technische data stromen.

LTO Nederland wordt tevens participant in de nieuwe coöperatie. Zij onderstreept daarmee haar verantwoordelijkheid voor het opzetten van een veilige datapositie van de agrarische ondernemers en het aanjagen van innovaties op het boeren erf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
Meer weer