Geen voorstel voor verlaagd invoertarief suiker

De Europese Commissie komt waarschijnlijk dit seizoen niet met een verordening voor de invoer van een extra hoeveelheid suiker tegen een verlaagd invoertarief.

Geen+voorstel+voor+verlaagd+invoertarief+suiker
© ZLTO

Een dergelijke verordening zou voor de hand liggen vanwege de relatief lage suikervoorraden in de Europese Unie. RVO meldt in het suikerverslag van de Europese Commissie echter dat Eurocommissaris Phil Hogan heeft besloten om het voorstel voor een lager importtarief niet in stemming te brengen.

De meeste lidstaten lijken hier geen bezwaar tegen te maken omdat er geen signalen zijn vanuit de verwerkende industrie dat er te weinig suiker beschikbaar is tegen een redelijke prijs. Bovendien wordt voor komend seizoen voldoende aanvoer van suiker vanuit de EU verwacht vanwege 17 procent areaaluitbreiding.

Buiten quotasuiker

De eerste suiker van de komende Europese suikercampagne is vanaf medio augustus beschikbaar voor de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast mag het buiten quotasuiker van oogst 2016-2017 vanaf 1 oktober aanstaande ook gebruikt worden voor voedingsdoeleinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer