ABN Amro: daling prijzen suiker en tarwe

ABN Amro verwacht dat in de loop van dit jaar de marktprijzen voor tarwe en suiker zullen dalen.

De bank schrijft dit in de Maandupdate Grondstoffen met prijsvooruitzichten voor de rest van 2017. De algemene verwachting is dat grondstofprijzen dit jaar zullen stijgen, maar dat geldt volgens ABN Amro niet voor de agrarische commodities.

ABN Amro gaat ervan uit dat de prijzen voor granen dit jaar onder druk blijven staan en dat het huidige prijsniveau niet gehandhaafd zal worden. Oorzaak is vooral de grotere oogst dan eerder verwacht, waardoor wereldwijd de voorraden verder toenemen.

Voor soja en mais zijn de prijzen nu al aan het dalen, stelt ABN Amro. Dit is een gevolg van de hogere producties zoals voorspelt in het meest recente USDA-rapport. De bank verwacht voor beide producten geen verdere daling van de prijzen en voor sojabonen zelfs een lichte stijging in het laatste kwartaal van 2017.

Daling 10 tot 20 procent

De suikerprijs zal volgens ABN Amro voorlopig op een hoog niveau stabiel blijven. Dit als reactie op de tegenvallende wereldwijde suikeroogst van 2016. Op de langere termijn echter gaat de bank uit van een daling van de suikerprijs met 10 tot 20 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer