Start van campagne snel internet Utrechtse Heuvelrug en Vallei

Alle adressen in het buitengebied van de Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijnstreek moeten voor eind 2019 zijn voorzien van snelle internetverbindingen .

Start+van+campagne+snel+internet+Utrechtse+Heuvelrug+en+Vallei
© Nieuwe Oogst

Op 24 april hebben de gemeenten Renswoude, Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg een convenant met IT-investeerder CIF ondertekend. In dit convenant zijn afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezelkabels en de leges & degeneratiekosten en de garantie.

Glasvezel Buitenaf

Een paar dagen eerder startte gebiedscoöperatie O-gen in Renswoude de campagne 'Glasvezel Buitenaf'. Wijnand van Triest van camping de Grebbelinie en buurtambassadeur in Renswoude sloot het eerste abonnement af met een dienstenaanbieder.

De inwoners van het buitengebied van de gemeente Renswoude, een gedeelte van Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg en een deel van Veenendaal, zijn het eerst aan de beurt. Samen met drie Gelderse gemeenten Ede, Barneveld en Scherpenzeel vormen ze de regio 'Gelderse Vallei Midden'.CIF, gespecialiseerd in de aanleg van glasvezel in het buitengebied, begint hier met de aanleg van glasvezel.

Vastrecht

Om de aanleg in Gelderse Vallei Midden daadwerkelijk voor elkaar te krijgen moet minimaal 50 procent van de inwoners vóór 10 juli 2017 een abonnement via glasvezel afnemen. In totaal gaat het om ruim 5.900 huishoudens en bedrijven. Naast een abonnement bij een dienstenaanbieder, betalen de bewoners een vastrechtvergoeding.

Utrechts gedeputeerde Mirjam Maasdam was op 18 april bij de ondertekening aanwezig om de waarde van snel internet te onderstrepen: 'Het is belangrijk dat ook op het platteland iedereen over een snelle en betrouwbare internetverbinding beschikt. Zo versterken we de maatschappelijke en economische kansen van het platteland.'

Abonnement

De adressen waar voor 10 juli een abonnement is afgesloten, worden bij een succesvolle glasvezelcampagne aangesloten op glasvezel. Inwoners die besluiten later gebruik te maken van het aanbod betalen een extra bijdrage afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. De komende tijd volgt nog een reeks informatiebijeenkomsten. Meer informatie is beschikbaar op de website.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer