Data%2Danalyse+vergroot+oogstopbrengst
Nieuws
© Eigen Foto

Data-analyse vergroot oogstopbrengst

Data-gedreven innovatie voor 'next generation farming' stelt boeren in staat de opbrengst van haar oogsten te vergroten. Dat stelt Atos op de Hannover Messe, de grootste industriële beurs ter wereld, die 24 april van start is gegaan.

Atos zet als eerste ter wereld haar expertise op het gebied van data-analyse met Atos Codex in om data te verzamelen via satellieten en deze te transformeren in strategische informatie voor boeren. Atos zet de data om in waardevolle informatie voor de landbouwsector.

Om in te spelen op de groeiende behoeften van consumenten, de steeds striktere regulering, en om de kosten onder controle te houden, is zeer accurate informatie van groot belang. Met Atos Codex kunnen boeren de juiste hoeveelheid kunstmest gebruiken op de juiste locaties en op het juiste tijdstip.

Kostenbesparing

Door de optimalisering van grondstoffen kunnen de kostenbesparingen oplopen tot 15 procent, is de productiekwaliteit duurzamer en de kwaliteit van het geoogste product beter. De extra kennis helpt de boer om verbeteringen door te voeren.

De laatste generatie van Sentinel-2 Earth-satellieten – ontwikkeld door de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA – biedt beelden met gebruikmaking van zichtbaar, bijna infrarood licht met een resolutie van 10 meter tot 60 meter. De herhaalde observaties met een frequentie van vijf dagen is ideaal voor het monitoren van gewassen.

Eerste klant

De satelliet observeert ruim 100.000 hectare met gewassen voor een eerste klant in Canada. Het gaat om 6.000 velden met gewassen als graan, mais, bonen en groenten De satelliet biedt bio-fysieke indicatoren over de ontwikkeling van gewassen.

Door deze monitoring kunnen afwijkingen tussen delen van het areaal worden achterhaald. Experts beschikken over de mogelijkheid om diagnoses uit te voeren en voorstellen te doen voor het verbeteren van landbouwmethodes.

Atos is leidend in digitale transformatie met een jaaromzet van 12 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 100.000 collega's in 72 landen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer