Innovatiefonds beloont ideeën telers

Het 'Innovatiefonds voor telers' stimuleert innovatie bij agrarische ondernemers in akkerbouw en tuinbouw. Innovatieve diensten, producenten of toepassingen zijn tot 15 mei in te dienen.

Innovatiefonds+beloont+idee%C3%ABn+telers
© Nieuwe Oogst

Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de aanvragen op het innovatieve karakter en kent eventueel een bedrag toe. Met het indienen van innovatieve ideeën maken de telers kans op een financiële beloning van maximaal 3.000 euro.

De ideeën moeten ten minste aan vier criteria voldoen: er moet sprake zijn van een vorm van vernieuwing (1), het idee moet een stimulerend voorbeeld zijn voor andere bedrijven in de sector (2), het moet bijdragen aan verbetering van de primaire productie (3) en een keten breed positief effect hebben (4).

Acht partners

Het Innovatiefonds is een initiatief van acht samenwerkende partners, die nauw betrokken zijn bij de agrarische sector. De partners zijn Abemec, Agrico, Agrifirm Plant, BASF, Bayer CropScience, Kwoot, NAJK, OCI Agro en Syngenta. Het innovatiefonds is een doorstart van het 'Wim Luijkx Innovatiefonds' dat in 2009 door Agrifirm is opgericht en al verschillende ideeën heeft opgeleverd.

Met het nieuwe breder opgezette innovatiefonds voor telers willen de acht partners de sector en telers nog objectiever en beter van dienst zijn. Het innovatiefonds wil akkerbouwers en tuinders stimuleren om deze expertise ook met anderen te delen. Met de beloning kunnen ze het idee verder uitvoeren of perfectioneren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer