Innovatiesteun voor vierduizend mkb-bedrijven

Bijna vierduizend midden- en kleinbedrijven (mkb-bedrijven) hebben de afgelopen vier jaar gebruikgemaakt van de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Met 143 miljoen euro aan financiële steun heeft het mkb voor bijna 400 miljoen euro aan investeringen in innovaties kunnen doen.

Innovatiesteun+voor+vierduizend+mkb%2Dbedrijven
© Dirk Hol

Dat blijkt uit het evaluatierapport van de MIT, dat minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

'De eerste fase van een innovatietraject is voor het mkb vaak een uitdaging, omdat dit meestal nog niet direct tot nieuwe inkomsten leidt. Met de MIT-regeling stimuleren het kabinet en de provincies gezamenlijk innovatieve ondernemers om juist wel die stap te kunnen zetten', zegt Kamp.

Gestimuleerd

'Kleinere bedrijven worden hierdoor gestimuleerd om ook zelf te investeren in innovatie. Om de Nederlandse kenniseconomie internationaal concurrerend te houden, is een goed werkende publiek-private samenwerking zoals via de MIT cruciaal', stelt de minister.

Bedrijven uit alle sectoren maken gebruik van de MIT. Mkb'ers uit de topsectoren Creatieve Industrie, High Tech Systemen en Materialen inclusief ICT en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen doen het vaakst een MIT-aanvraag. Daarbij gaat het om zowel starters als langer bestaande bedrijven. Ongeveer de helft van de deelnemende bedrijven is jonger dan vijf jaar.

Continueren

De hoofdaanbeveling van de evaluatie is om de regeling te continueren. Daarom stellen het ministerie van Economische Zaken en de betrokken provincies vanaf 11 april via de MIT-regeling 55,75 miljoen euro beschikbaar aan het mkb. Op basis van de afgelopen vier jaar levert dit naar verwachting rond de 155 miljoen euro aan innovaties op.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer