Van Dam toont collega's agri-innovaties

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) neemt maandag 30 mei 28 landbouwministers van de Europese Unie (EU) mee op een tour langs Nederlandse innovaties in de land- en tuinbouw.

Van+Dam+toont+collega%27s+agri%2Dinnovaties
© Martijn Beekman

De collega-ministers komen op bezoek in verband met het Nederlandse EU-voorzitterschap. De landbouwministers bezoeken als eerste Food to be, een tijdelijke expositie in Eindhoven over de toekomst van voedsel.

Vervolgens gaat het gezelschap naar GrowWise, het landbouwlab van Philips. Ook laat Van Dam zijn collega's een melkveebedrijf met een moderne vrijloopstal en melkrobots zien.

Een dag later – dinsdag 31 mei – gaan de ministers naar Amsterdam om daar tijdens een informele conferentie te brainstormen en discussiëren over de toekomst van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Kweekvlees

De tijdelijke expositie Food to be laat de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van voedselproductie. Van 3D-geprinte ziekenhuismaaltijden tot melkrobots en van drijvende boerderijen tot kweekvlees.

Nederland loopt wereldwijd op kop op het gebied van voedseltechnologie en staat internationaal bekend om haar Dutch Design.

Toekomst

Food to be laat zien welke innovaties het verschil gaan maken en bekijkt de toekomst door de ogen van enkele vooraanstaande Nederlandse ontwerpers.

Food to be, 31 mei t/m 5 juni, Hal A van het Klokgebouw in Eindhoven. Toegang is gratis.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer