Hogan+neemt+kijkje+bij+agrarisch+natuurbeheer
Nieuws
© Dirk Hol

Hogan neemt kijkje bij agrarisch natuurbeheer

Europees Landbouwcommissaris Phil Hogan heeft maandag een bezoek gebracht aan melkveehouder Cor Honkoop in het Brabantse Eethen. Hij was daar voor een 'persoonlijk bezoek' bij het agrarisch collectief West-Brabant.

Hogan wilde zien hoe collectieven voor agrarisch natuurbeheer in Nederland werken. Hij deed dat omdat hij zich oriënteert op nieuwe manieren waarop boeren met weinig bureaucratie meer kunnen betekenen voor maatschappelijke wensen uit de samenleving en daar ook een inkomen uit kunnen halen.

Het lijkt erop dat de EU in het nieuwe Europees landbouwbeleid dat na 2020 ingaat, meer maatschappelijke eisen stelt aan boeren die voor betalingsrechten in aanmerking willen komen. Onder meer voorzitter Alex Datema van BoerenNatuur.nl en veldcoördinator Meeuwis Millenaar gaven uitleg tijdens het bezoek.

Zaaien patrijzenrand

Na een besloten overleg tussen de hooibalen in de schuur van Honkoop namen de Eurocommissaris, staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) en hun delegaties een kijkje bij de zaaien van een 18 meter brede patrijzenrand. Die sluit aan bij het erf van Honkoop en bij een stuk plasdras voor weidevogels een eindje verderop.

'Veel geleerd over slimme manieren om landbouwproductie en 'environmental' ontwikkeling te combineren', twitterde Hogan na het werkbezoek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer