Hogan+leidt+handelsmissie+naar+Vietnam+en+Indonesi%C3%AB
Nieuws
© Europese Commissie

Hogan leidt handelsmissie naar Vietnam en Indonesië

EU Landbouwcommissaris Phil Hogan begint woensdag aan een handelsmissie naar Vietnam, Singapore en Indonesië.

Alle activiteiten zijn gericht op het vergroten van de export van voedselproducten. In de Europese delegatie zijn 42 vertegenwoordigers van voedselexporteurs uit zestien lidstaten opgenomen. De kosten worden betaald uit de ruim 100 miljoen euro die de Europese Commissie dit jaar beschikbaar stelt voor afzetbevordering.

Hogan spreekt van een 'diplomatiek offensief' dat aansluit op eerdere bezoeken aan Mexico, Colombia, China en Japan. Hij wijst erop dat coöperaties en telersgroeperingen goed vertegenwoordigd zijn in de handelsmissie.

Directe toegang

'Zodat de Europese boer en tuinder op een hele directe manier toegang krijgt tot globale markten. Ze kunnen inkopers en potentiële handelspartners overtuigen van de kwaliteit van hun producten en ook het verhaal vertellen dat er achter zit', aldus de Landbouwcommissaris

Vanuit Nederland reizen vertegenwoordigers mee van FrieslandCampina, Vion, Nepluvi en GroentenFruit Huis. De handelsmissie duurt tot donderdag 10 november.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer