CDA wijst twee landbouwwoordvoerders aan

De CDA-fractie in de Tweede Kamer heeft de komende periode twee landbouwwoordvoerders. Het zijn Jaco Geurts en Maurits von Martels.

CDA+wijst+twee+landbouwwoordvoerders+aan
© Dirk Hol

Dankzij de verkiezingswinst op 15 maart beschikt de CDA fractie nu over negentien zetels. Dat leidde tot een andere verdeling van de woordvoerderschappen.

De agrarische onderwerpen zijn toebedeeld aan oud-varkenshouder Geurts en aan melkveehouder Von Martels. De laatste kwam twee weken geleden dankzij ruim 20.000 voorkeurstemmen in de Kamer.

Glastuinbouw en gewasbescherming

Afgesproken is dat Von Martels eerste woordvoerder is op de dossiers glastuinbouw, gewasbescherming, biotechnologie en biobrandstoffen. Daarnaast houdt hij zich onder meer bezig met dierenwelzijn (niet-landbouwdieren), gastvrijheidseconomie, toerisme, spoor en externe veiligheid.

Geurts is verantwoordelijk voor de dossiers landbouw, visserij, natuur, plattelandsbeleid en krimp. Verder is hij woordvoerder voor waterbeheer, waterveiligheid en milieuonderwerpen die aan de landbouw gerelateerd zijn. Andere milieuonderwerpen komen voor rekening van Von Martels.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer