Melkveehouder deelt boerenverstand met Rutte

De 'brief met boerenverstand' die kandidaat-Kamerlid Maurits von Martels (CDA) stuurde aan Mark Rutte krijgt veel aandacht. Het bijbehorende filmpje bereikte binnen twaalf uur al ruim 100.000 mensen op Facebook.

Von Martels, melkveehouder in Dalfsen, schreef een open brief aan minister-president Mark Rutte. Daarin geeft hij aan dat de Tweede Kamer weer nuchter boerenverstand nodig heeft.

'Het parlement moet stoppen met zwabberpolitiek en met onnodige en kostprijsverhogende regelgeving. Politici moeten geen betuttelende maatregelen nemen en vooral niet op de stoel van de ondernemers gaan zitten', aldus de CDA-kandidaat.

Helder en consistent beleid

Hij vindt het 'de hoogste tijd voor een helder en consistent beleid waarvan iedereen de logica snapt.' Von Martels heeft zich behoorlijk gestoord aan de brief van Rutte met zijn oproep 'Doe even normaal' aan het Nederlandse volk.

'Ongeveer 75 procent van de Kamerleden komt uit het westen van het land, maar ze beslissen wel over het héle land. Ook over ons mooie platteland waar naoberschap hoogtij viert en waar we heel normaal met elkaar omgaan. Daar kan de politiek nog veel van leren.'

Onverwacht snel

Von Martels is blij verrast door de weerklank die zijn boodschap ontmoet. 'Ik weet wel dat het een boodschap is die de mensen aanspreekt, maar dat het zo snel zou gaan had ik ook niet verwacht.'

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer