FloraHolland+spreekt+%27maffiaverhaal%27+tegen
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland spreekt 'maffiaverhaal' tegen

Royal FloraHolland heeft geen aanwijzingen dat de maffia banden heeft met de bloemenveiling in Aalsmeer, reageert de bloemenveiling op berichtgeving in het Algemeen Dagblad (AD) over maffiapraktijken met drugs op de vestiging in Aalsmeer.

Het AD publiceerde maandag een artikel over criminele praktijken op het terrein van de bloemenveiling in Aalsmeer. Volgens de krant is de Zuid-Italiaanse 'Ndrangheta daar nog steeds actief.

Geen aanwijzingen

FloraHolland spreekt dit tegen. 'Het artikel met als titel 'Bloemenexport nog in greep van maffia' gaat over een zaak uit 2015 waar een collectief van Duitse journalisten is ingedoken. Hun bevinding is dat maffia gerelateerde personen nog steeds banden hebben met de bloemenveiling in Aalsmeer, iets waar wij als Royal FloraHolland geen aanwijzingen voor hebben', stelt een woordvoerster van de veiling.

FloraHolland wijst er verder op dat de criminele activiteiten van twee Italiaanse broers in 2015 weliswaar plaatsvonden op het terrein van de bloemenveiling in Aalsmeer, maar niet bij de bloemenveiling zelf. 'Het waren enkele klanten van FloraHolland die de dupe zijn geworden van de oplichting.'

Samenwerking

FloraHolland zegt nauw samen te werken met het Openbaar Ministerie en de Nationale Politie om de sierteeltsector weerbaar te maken tegen financieel-economische fraude. De veiling heeft structureel overleg met beide organisaties over thema's als screening van klanten en preventie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer