FloraHolland+draait+topomzet+Valentijnsdag
Nieuws
© Nieuwe Oogst

FloraHolland draait topomzet Valentijnsdag

In de laatste volle week voor Valentijnsdag was de omzet 142 miljoen euro. Dit is de hoogste omzet ooit uit de geschiedenis van Royal FloraHolland.

Ook FloraMondo realiseerde een nieuw omzetrecord. In week 6 werd voor bijna 6 miljoen euro via FloraMondo verhandeld.

Valentijnsdag is meer een bloemenfeest dan een plantenfeest. De bloemenomzet was bijna 100 miljoen euro en dat is ook de hoogste bloemenomzet ooit in een week tijd. De omzet groeide met 9 procent ten opzichte van week 6 in 2016. Het aantal stuks daalde echter met 5 procent, de gemiddelde prijs steeg met 15 procent.

300 miljoen stelen

Van de totale aanvoer van 300 miljoen stelen snijbloemen in deze week bestaat een derde uit rozen, een derde uit tulpen en de rest van het assortiment is ook een derde van de aanvoer.

De aanvoer van tulpen en rozen staat onder druk. De rozenaanvoer nam met 8 procent af, de tulpenaanvoer met 11 procent. Het grootste gedeelte van de rozen komt overigens uit het buitenland. Van de totale rozenaanvoer was nog 20 procent afkomstig van Nederlandse bodem.

Kamerplanten

Bij kamerplanten kwam de groei meer uit de stuks. De aanvoer nam toe met 7 procent, het gemiddelde prijsniveau steeg met 4 procent.

Dat planten wat verder van Valentijnsdag af staan, bleek uit de aanvoerverhoudingen van de verschillende producten. De potroos groeide met 10 procent in stuks, en de Kalanchoë, niet echt een valentijnsplantje, groeide 43 procent in stuks en was daarmee de grootste groeier.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer