Agrifirm keert leden 33 miljoen euro uit

Royal Agrifirm Group behaalde in 2016 een resultaat van 30,6 miljoen euro. Daarbij hoort een ledenuitkering van 33 miljoen euro, geeft de coöperatie aan. Daarbij is een deel nog van 2015.

Agrifirm+keert+leden+33+miljoen+euro+uit
© Google Maps

De ledenuitkering is hoger dan het resultaat. Dit komt doordat tot voor kort de ledenuitkering over twee jaar wordt uitgekeerd. Dit jaar wordt de hele uitkering over 2016 (grofweg 22,5 miljoen) ineens betaald, in combinatie met de tweede helft over 2015 (ruim 10 miljoen euro)

Agrifirm Plant heeft volgens het bedrijf een prima jaar achter de rug. Er werden in Nederland opnieuw nieuwe klanten gewonnen in de belangrijke productgroepen. Agrifirm Plant heeft vorig jaar haar Plant activiteiten in Duitsland volledig afgebouwd, omdat dit een te kleinschalige en te weinig renderende activiteit was.

Agrifirm Feed zag in de varkenshouderij aan het begin van het jaar veel druk op debiteuren en invloed van zeer lage prijsaanbieders. Dat leidde tot klantverlies. De aanpassingen in de fabriek in Veghel gaf wat druk op de serviceniveaus, maar de fabriek is in juli 2017 klaar.

Hogere afzet

De afgelopen jaren groeide de melkveestapel sterk na de beëindiging van het melkquotum. Agrifirm Feed profiteerde daar ook van en realiseerde een hogere afzet. Het marktaandeel in geiten werd verder uitgebreid, staat in het jaarverslag.

In de pluimveehouderij ging veel aandacht uit naar de omschakeling naar een meer door de consument gewaardeerd veehouderijsysteem. Agrifirm Feed speelde hier proactief op in door onder meer de introductie van het Slowfeed voerprogramma zodat boeren aan de vraag naar nieuwe concepten, zoals Goed Nest Kip, kunnen voldoen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer