Pluimveevakgroep stapt uit ministerieel fijnstofoverleg

De LTO/NOP-vakgroep Pluimveehouderij is uit het overleg met de ministeries van EZ en I&M gestapt over een emissiereductiedoelstelling rond fijnstof. De vakgroep is ontevreden over het niet verlengen van de POR.

Dit niet verlengen van de POR ondermijnt het financieel draagvlak om sectorbreed fijnstofreducerende maatregelen door te voeren. Tijdens het bestuurlijk overleg van de vakgroep met het ministerie van EZ over de POR-regeling zijn de gevolgen voor de pluimveehouderij goed in beeld gebracht.

Ook heeft de vakgroep Tweede Kamerleden van het belang van de POR kunnen overtuigen. In de Tweede Kamer is een motie aangenomen die de staatssecretaris oproept om besluitvorming over de POR over de verkiezingen heen te tillen.

'Een goede eerste stap, maar daarmee is het besluit van de staatssecretaris nog niet van tafel, luidt een reactie vanuit de vakgroep.

Aanpak emissies

Dit wil overigens niet zeggen dat de vakgroep niets meer doen aan de aanpak van emissies. De pluimveesector mag immers maatschappelijk niet ter discussie staan. Daarom werkt LTO/NOP, samen met NVP, door aan ontwikkeling van het meer emissiearm houden van pluimvee. Niet alleen gericht op fijnstof, maar ook geur en ammoniak.

Het gezamenlijk streven is een verbetering van het stalklimaat. Daar profiteren zowel de dieren, pluimveehouder en personeel, als de omwonenden van.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer