Nederland+versterkt+landbouwraden+wereldwijd
Nieuws
© Peter Smit

Nederland versterkt landbouwraden wereldwijd

Het wereldwijde netwerk van Nederlandse landbouwraden wordt versterkt. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken.

De Nederlandse ambassade in Londen krijgt vanaf maart opnieuw een landbouwraad. Ook starten op de ambassades van Bogota (Colombia) en Teheran (Iran) deze zomer nieuwe landbouwraden. De standplaats van de landbouwraad in Belgrado wordt naar Boedapest verplaatst.

Naast deze nieuwe plaatsingen zijn op de bestaande posten in Berlijn, Buenos Aires, Brasilia, Nairobi, Peking en de permanente vertegenwoordiging bij de OESO nieuwe landbouwraden benoemd. Het landbouwradennetwerk op de Nederlandse ambassades en consulaten bestrijkt zeventig landen en helpt Nederlandse agrofoodbedrijven met hun internationale ambities.

Belangstelling

Volgens staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken leveren de landbouwraden een belangrijke bijdrage aan de internationale positionering van de agrofoodsector. Deze sector levert een substantiële bijdrage aan de Nederlandse export. De internationale belangstelling voor Nederlandse producten en kennis is groot. Nederlandse agrofoodbedrijven hebben goede kansen op buitenlandse markten in verschillende delen van de wereld, schrijft het ministerie.

De landbouwraden richten zich in toenemende mate op onderscheidende Nederlandse producten die duurzaam tot stand zijn gebracht en zij creëren belangstelling voor hoogwaardige Nederlandse kennis en technologie. De Landbouwraden werken in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is hun thuisbasis.

RVO stimuleert ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen in binnen- en buitenland in samenwerking met overheden, kennisinstellingen, internationale organisaties en tal van andere partnerorganisaties.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer