FrieslandCampina betaalt 1 cent meer

De FrieslandCampina garantieprijs voor boerderijmelk voor maart 2017 bedraagt 36 cent per kilo melk. De garantieprijs stijgt met 1 cent ten opzichte van de garantieprijs van februari (35 cent). De prijs voor biologische melk daalde licht.

FrieslandCampina+betaalt+1+cent+meer
© Gertjan van der Wal

In de garantieprijs van maart is een correctie verwerkt van 0,54 euro van te laag ingeschatte melkprijzen van een aantal van de referentiebedrijven in januari. De marktomstandigheden zijn relatief stabiel. Het is de verwachting dat de melkprijzen van de meeste referentiebedrijven in maart stabiel tot licht stijgend zullen zijn.

De garantieprijs geldt voor melk met 3,47 procent eiwit, 4,41 procent vet en 4,51 procent lactose en is exclusief btw.

Biologisch in de min

De FrieslandCampina biologische garantieprijs voor boerderijmelk voor maart 2017 bedraagt 47,25 cent per kilo melk. De biologische garantieprijs daalt met 0,75 cent ten opzichte van februari.

In de biologische garantieprijs van maart is een correctie verwerkt van 0,30 euro van te hoog ingeschatte melkprijzen van een aantal van de referentiebedrijven in januari.

Biologische melkprijs

Het is de verwachting dat de biologische melkprijzen van de referentiebedrijven in maart licht zullen dalen.

De biologische garantieprijs 2017 geldt voor kilo melk met 3,47 procent eiwit, 4,41 procent vet en 4,51 procent lactose en is exclusief btw.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer