NAJK en NVV starten verkiezingscampagnes

Varkenshoudersvakbond NVV en jonge boerenorganisatie NAJK starten beide een campagne om boeren en boerengezinde burgers van stemadvies te voorzien.

NAJK+en+NVV+starten+verkiezingscampagnes
© Dirk Hol

De NVV wil met de campagne #KiesPartijvoordeBoeren bereiken dat boeren, tuinders, telers én landbouwgezinde burgers op 15 maart massaal naar de stembus gaan en kiezen voor partijen die de landbouw een warm hart toedragen.

'Het is nu meer dan ooit belangrijk dat op 15 maart partijen en Kamerleden worden gekozen met gezond boerenverstand en een hart voor onze boeren, tuinders en telers. Nederland moet trots zijn op onze boeren en die trots moet uitgedragen worden naar de politiek', zegt NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

De NVV wil dat het gezond boerenverstand terugkeert in Den Haag. 'Nu regeert vaak de emotie. De Nederlandse boer moet juist de ruimte krijgen om te ontwikkelen en zijn inkomen te verdienen, anders dreigt de boer uit Nederland te verdwijnen, met alle gevolgen van dien.'

Nu regeert vaak de emotie

Ingrid Jansen, voorzitter NVV

Video's

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) start in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen de campagne 'Jonge boeren en tuinders: kies wijs!' NAJK vraagt jonge agrariërs en burgers te kiezen voor partijen die staan voor een toekomstbestendige land- en tuinbouw.

Vanaf volgende week publiceert NAJK korte video's waarin landbouwwoordvoerders de politieke standpunten voor jonge boeren toelichten. De video's 'kies wijs!' zijn onder meer te vinden op NAJK.nl en sociale media.

Onder anderen Carla Dik-Faber (CU), Eric Smaling (SP), Jaco Geurts (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Helma Lodders (VVD) en Elbert Dijkgraaf (SGP) namen een video op voor de campagne.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer