Knelgevallencommissie moet eerder aan de slag

Tegen de zin van staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken is de Tweede Kamer donderdag akkoord gegaan met de vervroegde inwerkingtreding van de knelgevallencommissie.

Knelgevallencommissie+moet+eerder+aan+de+slag
© Dirk Hol

Van Dam kondigde de komst van de commissie drie weken geleden aan. Het adviesorgaan moet gaan adviseren over de invulling van een knelgevallenregeling voor de fosfaatrechten. De commissie moet met heldere en voldoende onderscheidende criteria komen waaraan een melkveehouder moet voldoen om als knelgeval te worden aangemerkt.

Meldpunt

Bedoeling was dat de commissie op 1 januari 2018 in werking zou treden. Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) vroeg donderdag in een motie de startdatum te vervroegen naar 1 april aanstaande, omdat door het fosfaatreductieplan nu al melkveehouders in de problemen komen. Dik-Faber wist een meerderheid in de Tweede Kamer achter zich te scharen.

Niet alleen moet de knelgevallencommissie eerder aan de slag. De motie vraagt ook om de opening op 1 april van een meldpunt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) waar boeren zich als knelgeval kunnen melden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer