Boeren voor Spaargarenvariant

'Boeren in Varik en Heesselt opteren voor de Spaargarenvariant in plaats van een hoogwatergeul tussen Varik en Heesselt.' Dat stelt bestuurslid Adri van de Geijn van de afdeling Neerijnen van LTO Noord na een voorlichtingsbijeenkomst over alternatieven voor de hoogwatergeul.

Boeren+voor+Spaargarenvariant
© William Hoogteyling

De geul moet bij hoog water voor een waterstandsdaling in de Waal zorgen. Inwoners van het gebied vinden dat er eerst naar alternatieven gezocht moet worden, omdat een geul grote gevolgen voor burgers en boeren zal hebben. Een deel van hen zal moeten verkassen en kostbare landbouwgrond gaat verloren.

De Spaargarenvariant is bedacht door een voormalige topambtenaar van Rijkswaterstaat. Het idee is dat naar oplossingen wordt gezocht tussen de bestaande rivierdijken. 'De variant biedt meekoppelkansen, maar er gaat geen hoogwaardige landbouwgrond verloren', zegt Van de Geijn. 'Ook kost dit plan veel minder.'

In april komt het projectbureau met een aantal voorkeursvarianten. De Tweede Kamer kiest 2018 de definitieve variant.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer