Hollenga beoogd lid dagelijks bestuur Noorderzijlvest

Douwe Hollenga is de beoogd opvolger van Jan Bos, die vorige week uit het dagelijks bestuur stapte van waterschap Noorderzijlvest. De coalitie CDA-CU-VVD uit het algemeen bestuur heeft de CDA'er voorgedragen als lid van het dagelijks bestuur.

Hollenga+beoogd+lid+dagelijks+bestuur+Noorderzijlvest
© Freelancer

De andere partijen die vertegenwoordigd zijn in het dagelijks bestuur, te weten Water Natuurlijk en Geborgd Ongebouwd, zullen de voordracht steunen.

Hollenga was al lid van het algemeen bestuur. Hij werkte jarenlang als beleidsmedewerker en secretaris voor LTO Noord. Hij was daarnaast zestien jaar lid van Provinciale Staten van Groningen waarvan acht jaar fractievoorzitter. Van 2007 tot 2011 was hij landbouwgedeputeerde in de provincie Groningen.

Rietproef

Jan Bos stapte eind vorige week op uit het dagelijks bestuur van het waterschap. Volgens de akkerbouwer uit Westeremden had hij niet meer het vertrouwen van het voltallige dagelijks bestuur, 'wat betekent dat ik intern en extern niet meer naar behoren kan functioneren'.

De 'perikelen' tussen provincie Groningen en waterschap Noorderzijlvest over de vergunningaanvraag voor de peilproef in het Lauwersmeer zijn met name de oorzaak van zijn aftreden, schrijft de akkerbouwer uit Westeremden.

In de vergadering van 1 februari van Noorderzijlvest staat de benoeming van een nieuw dagelijks bestuurslid op de agenda.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer