LTO Noord gaat in beroep tegen peilproef

LTO Noord gaat in beroep tegen de watervergunning van provincie Groningen voor de proef met peilverhoging. Het algemeen bestuur van Waterschap Noorderzijlvest liet woensdagavond weten voor het verlenen van een watervergunning aan de provincie te zijn.

LTO+Noord+gaat+in+beroep+tegen+peilproef
© Roel Dijkstra

Regiobestuurder Tineke de Vries van LTO Noord: 'We leggen ons er niet bij neer. We maken ons grote zorgen over deze beslissing en zullen hier bezwaar tegen aantekenen namens onze leden. Er is geen draagvlak bij inwoners en bedrijven in het gebied. Ook is er geen goede schadevergoeding voor de agrarisch ondernemers afgesproken en is er geen goede nulmeting. In zijn algemeenheid maken we ons zorgen over de waterbergende functie van het gebied, ook in relatie tot de sterkte van kades en dijken. En daarmee de veiligheid in deze regio.'
Hoewel het dagelijks bestuur formeel nog moet besluiten over de watergunning, is de kans volgens De Vries 99,9 procent dat het bestuur hem gaat afgeven. 'Het besluit is al genomen. Wat ons trouwens ook enorm teleursteld is de houding van ChristenUnie en VVD, die voor de verlening van de vergunning zijn niet naar hun achterban hebben geluisterd.'
De Vries spreekt van een machtelose situatie. 'We kunnen 100 procent beargumenteren waarom het een slechte zaak is. Maar nadat de plannen voor het gemaal zijn afgekest, denderen de natuurplannen gewoon door.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  85 %
Meer weer