DMT bouwt grootste biogasinstallatie ter wereld

DMT Clear Gas Solutions gaat de grootste installatie ooit op het gebied van biogasopwaardering met de nieuwste membraantechnologie plaatsen.

DMT+bouwt+grootste+biogasinstallatie+ter+wereld
© Eigen Foto

Deze installatie is niet alleen de grootste, maar eveneens de eerste biogasopwaarderingsinstallatie van DMT in de Verenigde Staten. Van het opgewaardeerde gas kunnen 30.000 huishoudens per jaar profiteren.

Voor het grootste project in de geschiedenis van DMT en biogasopwaardering met de nieuwe membraantechnologie wordt varkensmest vergist tot biogas. DMT zal zowel de voorbehandelingstechnologie voor het verwijderen van zwavel leveren als de technologie om het biogas op te waarderen. Het opgewaardeerde biogas of biomethaan wordt vervolgens in het nationale gasnetwerk geïnjecteerd.

Omvang

'Dit is een geweldig project. Niet alleen vanwege de omvang maar ook vanwege de relevantie binnen de industrie', zegt Robert Lems van DMT. 'Dit wordt niet alleen het grootste project in de geschiedenis van DMT, maar ook het grootste project ooit met deze nieuwe membraantechnologie.'

DMT is marktleider in het opwaarderen van biogas met een zelf ontwikkelde technologie. De bron voor dit biogas kan bijvoorbeeld organisch afval, huishoudelijk afval of mest zijn. Het natuurlijke gas ontstaat door dit afval te verzamelen en te vergisten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer