Bond wil strengere aanpak zout in voedsel

De kant-en-klaarmaaltijd boerenkoolstampot met worst van de ene supermarkt kan wel twee keer zoveel zout bevatten als die van de andere.

Bond+wil+strengere+aanpak+zout+in+voedsel
© Archief

De saus van merk zus is wel vier keer zo zout als die van merk zo. Dat constateert de Consumentenbond. De organisatie wil dat er strengere maatregelen komen om voor elkaar te krijgen dat de klanten minder zout gaan eten.

'De huidige zelfregulering voor zoutreductie zet geen zoden aan de dijk', aldus de consumentenorganisatie. Ze roept de Tweede Kamer op bepaalde adviezen over zoutverlaging bindend te maken.

'Fabrikanten komen altijd met smoezen als 'langlopend proces', 'smaakgewenning' en 'houdbaarheidsproblematiek'. Maar ons onderzoek laat zien dat een forse zoutreductie helemaal niet zo moeilijk is als fabrikanten ons willen laten geloven. Als de ene fabrikant het kan, waarom de andere dan niet?', aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond.

De huidige zelfregulering voor zoutreductie zet geen zoden aan de dijk

Consumentenbond

Zijn organisatie onderzocht het zoutgehalte in 181 A-merk- en huismerkproducten van Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Plus.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer