Bond wil strengere aanpak zout in voedsel
De kant-en-klaarmaaltijd boerenkoolstampot met worst van de ene supermarkt kan wel twee keer zoveel zout bevatten als die van de andere.

De saus van merk zus is wel vier keer zo zout als die van merk zo. Dat constateert de Consumentenbond. De organisatie wil dat er strengere maatregelen komen om voor elkaar te krijgen dat de klanten minder zout gaan eten.
'De huidige zelfregulering voor zoutreductie zet geen zoden aan de dijk', aldus de consumentenorganisatie. Ze roept de Tweede Kamer op bepaalde adviezen over zoutverlaging bindend te maken.
'Fabrikanten komen altijd met smoezen als 'langlopend proces', 'smaakgewenning' en 'houdbaarheidsproblematiek'. Maar ons onderzoek laat zien dat een forse zoutreductie helemaal niet zo moeilijk is als fabrikanten ons willen laten geloven. Als de ene fabrikant het kan, waarom de andere dan niet?', aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond.
De huidige zelfregulering voor zoutreductie zet geen zoden aan de dijk
Zijn organisatie onderzocht het zoutgehalte in 181 A-merk- en huismerkproducten van Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Plus.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere 6R 155 trekker (ZAN) #64179
Gebruikt, P.O.A.
-
JOHN DEERE X590 ZITMAAIER (SOM) #691672
Gebruikt, € 8.950
-
JOHN DEERE X127 ZITMAAIER (LIE) #688718
Gebruikt, € 3.950
-
John Deere 6090M trekker (HEN) #691710
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Medewerker Akkerbouw
Landbouwbedrijf Oosthof - Rilland
Redacteur Business & Markten
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Gezocht: enthousiaste expert in landbouw en verkeer voor het schrijven van nieuwe examenvragen
CBR - NL
Docent Mobiele werktuigen (0,8 - 1,0 fte)
Firda - Heerenveen
Docent – adviseur bodemgebruik/voederteelt
HAS green academy - 's-Hertogenbosch
Weer
-
Woensdag17° / 12°80 %
-
Donderdag22° / 14°20 %
-
Vrijdag25° / 13°25 %