Kuilen Maismeetnet opvallend goed

De maiskuilen van de deelnemers van het Maismeetnet van Nieuwe Oogst hebben een hogere kwaliteit dan het gemiddelde van de kuilen die onderzoekslaboratorium Eurofins Agri heeft onderzocht.

Kuilen+Maismeetnet+opvallend+goed
© Mariska Bloemberg

De kuilen van de deelnemers van het Maismeetnet zijn zeer goed van kwaliteit. Veel mais heeft een VEM-waarde hoger dan 1000. Ze scoren daarmee beter dan het gemiddelde van de maiskuilen die Eurofins Agri in 2016 heeft onderzocht. Dit gemiddelde ligt op 984 VEM.

Ook wisten de boeren van het Maismeetnet een hoog zetmeelgehalte te realiseren. Een aantal scoorde zelfs hoger dan 400 gram, terwijl het gemiddelde van de onderzochte kuilen bij Eurofins Agri op 361 gram lag.

Drogestofgehalte

Opvallend is verder dat het gros van de Maismeetnetboeren over een flink droge kuil beschikt. Bij veel boeren lag het drogestofgehalte boven de 36 procent, een aantal ging zelfs over de 40 procent heen.
Dit terwijl het gemiddelde van Eurofins Agri op 35,8 procent ligt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer