Eerste meetnetmais gehakseld

Vrijdag hakselden Jolan en zoon Roan van Noije uit Escharen hun mais. Ze zijn daarmee de eerste deelnemers aan het maismeetnet die het gewas in de kuil hebben. Zij hebben naast hun melkveebedrijf een loonwerktak. Vorige week is hun hakselaar omgebouwd, de grasbek kreeg een Kemper-bek.

Eerste+meetnetmais+gehakseld
© Van noije

'Ik heb nu alle mais in één keer gedaan, de mais was noodrijp, langer wachten heeft geen zin', verzucht hij. Ook iets later gezaaide mais zit nu in de kuil. In Noordoost-Brabant staat veel mais er noodrijp bij. Soms zijn hele velden al dorbruin. Van Noije liet het niet zo ver komen. Overigens is in dit gebied al meer mais gehakseld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer