Frankrijk gaat preventief ruimen

In een poging de vogelgriepepidemie in te dammen gaat Frankrijk in het zuidwesten van het land over tot preventief ruimen.

Het Franse ministerie van landbouw gaat eenden en ganzen preventief ruimen in de districten Gers, Landes en Hautes-Pyrénées. Eenden en ganzen die niet afgeschermd worden gehouden en vrij rondlopen worden vanaf in de komende twee weken geruimd. Volgens de Franse media gaat het om 800.000 tot 1,3 miljoen dieren. Binnen gehouden pluimvee wordt niet geruimd. In Frankrijk is de schade voor de pluimveesector door het huidige vogelgriepseizoen al opgelopen tot 80 miljoen euro.

In Wales is een besmetting met H5N8 bevestigd bij de plaats Pontyberem in Carmarthenshire. Er is een 3- en 10-km gebied ingesteld. De landelijke ophokplicht in Groot-Brittannië is verlengd. In Midden- en Oost-Europa worden veel gevallen van H5N8 gemeld bij pluimveebedrijven in Hongarije, Bulgarije en Tsjechië.

Noodzaak

In Nederland is momenteel even rustig met nieuwe besmettingen. AVINED blijft benadrukken dat voorzichtigheid is geboden. 'Wij kunnen echter niet genoeg de noodzaak van een strikte hygiëne blijven benadrukken. Blijf alert, volg de hygiëneregels en -protocollen en voorkom insleep', aldus de brancheorganisatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer