Uitstel+voor+dijkversterking
Nieuws
© Ruud Ploeg

Uitstel voor dijkversterking

Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft meer tijd nodig voor voorbereidend technisch onderzoek hoe de dijkring rond Kampereiland en Mandjeswaard toekomstbestendig te maken. Het project wordt daarom pas in 2018 afgerond, verwacht het schap.

WDO Delta is op zoek naar een alternatieve aanpak nu de plannen met de dijken van de buitenpolders veel duurder uitpakken dan verwacht. Keringen zouden moeten worden aangepast en verzwaard om het overstromingsrisico te verlagen tot eens in de 500 jaar.

Volgens grondeigenaar De Stadserven van Kampereiland staat ook de eerdere vastgestelde voorkeursvariant inmiddels weer ter discussie. 'De kans is groot dat het hele project weer wordt terugverwezen naar de tekentafel.'

Oplossing

De Stadserven dringt nu aan op een spoedige oplossing. 'Niet alleen vanwege de waterveiligheid, maar ook om recht te doen aan gemaakte afspraken en belangen van bewoners en ondernemers in het gebied', schrijft rentmeester Mireille Blokhuis namens de grondexploitant in een nieuwsbrief.

WDO Delta zegt dat ondanks het uitstel, de eerdere afspraken met de provincie over de oplevering van het project niet ter discussie staan. 'Wij richten ons er op dat de waterveiligheid van het Kampereiland en de Mandjeswaard eind 2018 is gerealiseerd.'

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer