Limburgse+dijken+versneld+versterken
Nieuws
© waterschap Peel en Maasvallei

Limburgse dijken versneld versterken

Waterschap Peel en Maasvallei wil de dijken tussen Roermond en Mook versneld versterken, verhogen en eventueel verleggen. Dit moet het risico op overstromingen voorkomen.

Dat kondigt het dagelijks bestuur van het waterschap aan in de begroting voor 2016. Het is de bedoeling dat een deel van de projecten volgend jaar al wordt uitgevoerd.

Zo'n 100 kilometer dijken in de regio Roermond en Venlo voldoet niet aan de eisen. Het zijn tijdelijke nooddijken die na de laatste overstroming van 1995 inderhaast zijn aangelegd.

Overstromingskans

Toen hebben het rijk en provincie Limburg beloofd dat het risico voor inwoners langs de Maas snel verlaagd zou worden naar een overstromingskans van één keer in de 250 jaar. Met de huidige dijken lopen de inwoners dat risico op veel locaties één keer in de twintig jaar.

'Elk jaar dat er niets gebeurt, lopen we dus een aanzienlijke kans dat het weer misgaat', zegt waarnemend voorzitter Ger Driessen van Peel en Maasvallei. 'Als goed dijkbeheerder willen we onze verantwoordelijkheid nemen en sneller werk maken van die hoogwaterbescherming.'

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer