Vervoersverbod Biddinghuizen ingetrokken

Het vervoersverbod vanwege een uitbraak van vogelgriep op een tweede pluimveehouderij in Biddinghuizen is ingetrokken. Toch blijft voor een deel van het gebied het verbod van kracht door een latere uitbraak bij bedrijven in Biddinghuizen en Kamperveen.


Vervoersverbod+Biddinghuizen+ingetrokken
© Nieuwe Oogst

Dat maakt het ministerie van Economische Zaken bekend. Het vervoersverbod is vrijdag ingetrokken.
Het vervoersbod rond het tweede bedrijf in Biddinghuizen betrof een gebied van ruim 10 kilometer rond dit bedrijf. Conform Europese regelgeving kunnen de maatregelen vanaf 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf worden ingetrokken.

Latere uitbraak

Echter, doordat een groot deel van het vervoersverbod overlapt met het gebied rondom een latere uitbraak in Biddinghuizen (Biddinghuizen III) en Kamperveen, blijft een vervoersverbod voor een deel van dat gebied van kracht. Alleen in het gebied zonder overlap geldt geen vervoersverbod meer.

Verder blijven alle landelijke maatregelen onverkort van kracht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer