Neergeschoten zeearend had vogelgriep

De zeearend die begin december in Friesland met een schot hagel is neergeschoten, blijkt besmet te zijn geweest met vogelgriepvirus H5N8. Dat heeft de Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) vastgesteld.

Neergeschoten+zeearend+had+vogelgriep
© WNF

Kadavers van dieren die onder verdachte omstandigheden zijn gedood, worden voor sectie naar dat onderzoeksinstituut gestuurd. De arend werd daar onderzocht op vogelgriep wegens de heersende besmettingen in Nederland.

Het is niet bekend hoe de vogel het virus heeft opgelopen. Maar het kan zijn dat de arend een besmette prooi heeft gegeten, meldt website Nature Today. Roofvogels staan bekend als potentiële dragers van het virus. De vogelgriep heeft niet tot de dood van de Friese zeearend en het dier was er niet door verzwakt. In Duitsland zijn eveneens zeearenden met vogelgriep aangetroffen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer