Opnieuw vogelgriep in Zoeterwoude

In Zoeterwoude (ZH) is bij een pluimveebedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld. Het bedrijf wordt geruimd, evenals het nabijgelegen pluimveebedrijf, dat schrijft de Rijksoverheid op haar website.

Opnieuw+vogelgriep+in+Zoeterwoude
© Studio Kastermans

De geschiedenis herhaalt zich, want eind 2014 werd er op het besmette bedrijf eveneens vogelgriep vastgesteld. Ook toen moest het bedrijf én het pluimveebedrijf ernaast worden geruimd.

Het besmette bedrijf telt circa 28.500 vogels. Diens buurman heeft circa 30.000 kippen. De ruimingen worden uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Vervoersverbod

In het gebied van drie kilometer rond het besmette bedrijf in Zoeterwoude ligt nog één ander pluimveebedrijf. Dit bedrijf wordt bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een zone van tien kilometer rond het bedrijf in Zoeterwoude.

Een vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Alle huidige landelijke maatregelen blijven onverkort van kracht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer