Tarieven Naktuinbouw vastgesteld

De tarieven van Naktuinbouw voor 2017 zijn vastgesteld. De dienst hanteert drie tarievenlijsten voor de werkzaamheden die zij uitvoert: Keuringen, Rassenonderzoek en Laboratoria.

Tarieven+Naktuinbouw+vastgesteld
© Wout van Assendelft

De tarieven binnen de sectoren bloemisterijgewassen en boomkwekerijgewassen zijn gelijk gebleven. Binnen de sector boomkwekerijgewassen is in 2016 de tariefstructuur gewijzigd. In het voorjaar van 2017 wordt deze wijziging door het sectorbestuur geëvalueerd.

Binnen de groentezadensector zijn de keuringstarieven op basis van de omzet met 10 procent verlaagd. De bijdrage per jaar en per ras is voor de instandhoudingscontrole voor rassen van groentegewassen verhoogd van 55 naar 60 euro. De tarieven voor de import- en exportinspecties zijn grofweg gelijk gebleven.

Rassenonderzoek

Na vaststelling door het Ministerie van Economische Zaken gaan per 1 januari 2017 de nieuwe tarieven van de Raad voor plantenrassen in. Deze tarieven zijn tevens de basis voor de tarieven van de afdeling Rassenonderzoek. Begin januari publiceren wij de tarieven op onze website.

Laboratoria

Voor 2017 zijn de tarieven gemiddeld met 1% verhoogd. Begin januari publiceert Naktuinbouw de tarieven op de website.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer