Suiker+Unie+sluit+campagne+over+anderhalve+week
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Suiker Unie sluit campagne over anderhalve week

Suiker Unie zal de bietencampagne 2016/2017 over circa anderhalve week afsluiten. De bieten zijn nu overal wel gerooid. Tot eind volgende week zullen de bieten worden verladen en kan Suiker Unie de balans opmaken.

De bietenkwaliteit is gemiddeld genomen nog goed. In enkele gevallen ziet Suiker Unie partijen met een slechte kwaliteit, dat wil zeggen een lager suikergehalte en hogere invert waarden. Dat is vrijwel altijd een gevolg van rotte bieten, ofwel door ziekte ofwel door en eerdere vorstschade.

De afgelopen week was het suikergehalte 17,1 procent en daarmee iets hoger dan de 16,9 procent van week ervoor, toen er veel bieten in de vorstregeling verwerkt zijn.

Tarrapercentage

Het tarrapercentage blijft rond de 10 procent bewegen. Suiker Unie verwacht dat de gemiddelde kwaliteit over de gehele campagne uit zal komen op 9 procent tarra en net boven de 17 procent suikergehalte.

De komende dagen wordt ook weer nachtvorst voorspeld. 'Het blijft dus belangrijk de bieten tegen de vorst te beschermen', benadrukt de agrarische dienst van Suiker Unie.

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer