Nordzucker contracteert biologische suikerbieten

De vraag naar biologische suiker uit regionaal geteelde suikerbieten laat als jaren een stabiele stijging zien. Deze marktontwikkeling is voor Nordzucker reden om voor 2017 contracten af te sluiten voor biologische suikerbieten.

Nordzucker+contracteert+biologische+suikerbieten
© Nordzucker

Nordzucker kan zo in 2018 biologische suiker vermarkten. De grootste potentie en de beste voorwaarden voor de biologische teelt van suikerbieten zijn in Duitsland en Denemarken, aldus de Duitse suikerfabriek.

De teelt van biologische suikerbieten is aan strenge specificaties onderworpen. Als eerste moeten geïnteresseerde telers voldoen aan een Bio-EU-certificering of een hogere standaard. Alleen zaaizaad dat biologisch is vermeerderd, mag worden gebruikt.

Richtlijnen

De meststof die de biologische bietentelers gebruiken, moet voldoen aan de richtlijnen van de biologische landbouw. Omdat gebruik van gewasbeschermingsmiddelen niet is toegestaan, moeten de telers gebruik maken van mechanische onkruidbestrijding. Dit is een uitdaging.

De oogst van de biologische bieten is de verantwoordelijkheid van de boeren. Nordzucker verzamelt de biologische bieten met dezelfde systemen en instrumenten als de conventioneel geproduceerde suikerbieten. Ook de zaadbestelling gaat op dezelfde wijze.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer