Vraag uit België stuwt aardappelexport

De grotere export van consumptieaardappelen van oogst 2016 tot en met november ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode wordt vooral veroorzaakt door de grotere vraag uit België.

Vraag+uit+Belgi%C3%AB+stuwt+aardappelexport
© Han Reindsen

Van oogst 2016 is tot en met november inmiddels 294.901 ton aardappelen naar het buitenland verkocht. In dezelfde periode vorig jaar stond de exportteller op 265.637 ton blijkt uit cijfers van de NAO (Nederlandse Aardappelorganisatie).

De export naar België is met 135.552 ton aardappelen ruim 23.000 ton groter dan vorig jaar. Het is een aanwijzing dat Belgische verwerkers voor hun grondstof ook steeds meer gebruik maken van aardappelen die in Nederland zijn geteeld.

Invoercijfers

Dat ook de Nederlandse aardappelindustrie steeds meer buitenlands product verwerkt, wijzen de invoercijfers van NAO uit. In november is in totaal 156.477 ton aardappelen aangekocht vanuit het buitenland. Dat is bijna 16.000 ton meer dan vorig jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer