'Dure partijen moeten zichtbaar blijven'

Voor leden van de landbouwbeurs in Goes is een belangrijk bezwaar tegen het opsplitsen van de fritesnotering dat de hoogste prijzen voor fritesaardappelen onvoldoende in beeld komen.

%27Dure+partijen+moeten+zichtbaar+blijven%27
© Anton Dingemanse

'De dure partijen zorgen juist vaak voor een opwaartse beweging van de aardappelmarkt. Dat moet goed zichtbaar blijven', stelt ZLTO-bestuurder Leo Dalebout.

Samen met collega-bestuurder en collega-akkerbouwer Hendrik Jan ten Cate vertelt Dalebout deze week in Nieuwe Oogst waarom de achterban van beurs Goes het compromisvoorstel voor één landelijke fritesnotering niet ziet zitten.

Twee categorieën

Zij leggen uit dat de indruk bestaat dat de voorgestelde nieuwe methodiek voor het noteren van fritesaardappelen in twee categorieën vooral voordelen heeft voor de fritesindustrie en gericht is op het dempen van de prijsvorming.

Het gaat Ten Cate en Dalebout vooral om de positie van de teler in de markt en om de meerwaarde van een notering ook voor de teler. 'Een cent meer of minder is voor ons net zo belangrijk als voor de industrie', aldus Ten Cate.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -1°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  10 %
Meer weer