Big Challenge brengt miljoen bijeen

In het kader van de 'Big Challenge' beklimmen in totaak 242 afgevaardigden uit onder andere de varkens-, pluimvee-, kalver- en melkveehouderij, op één dag, maar liefst zes maal, de Alpe d’Huez. Ze brengen hiermee ruim één miljoen euro bij elkaar voor de kankerbestrijding.

Big+Challenge+brengt+miljoen+bijeen
© big challenge

De Big Challenge is daarmee al jaren één van de grootste deelnemersgroepen aan Alpe d’HuZes. De teller staat op dit moment op € 1.026.649. Donderdag groeit dit bedrag nog uit, elke beklimming levert het nodige op.

Vandaag kwamen fietsers, supporters en vrijwilligers op de top van de Franse berg Alpe d’Huez samen om hun dierbaren te gedenken tijdens een indrukwekkende en emotionele bijeenkomst.

Een grote groep boeren trainde naast hun drukke bestaan als boer, keihard om aanstaande donderdag op één dag, zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez fietsend of lopend te beklimmen.

Gezondheid aan het hart

Ze willen daarmee laten zien dat niet alleen de gezondheid en het welzijn van hun dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze samen mee willen helpen om een einde te maken aan kanker.

Het is de achtste keer dat boeren, dierenartsen, leveranciers en andere betrokkenen onder de noemer ‘BIG Challenge’ aan Alpe d’ HuZes deelnemen.

Maar de actie brengt nog veel meer aldus één van de deelnemers: 'Ik had dit voor geen goud willen missen. Allemaal samen strijden tegen die rotziekte en tegelijkertijd vol trots aan de maatschappij laten zien waar wij als veehouderij toe in staat zijn. Dat geeft echt een enorme kick. Dat zou iedere veehouder zelf een keer mee moeten maken.'

Donderdag cool-shirt-dag

De organisatie roept iedereen op om donderdag, wanneer de fietsers de Alpe d'Huez beklimmen, om het bekende cool-shirt van Big Challenge aan te trekken. Zo wordt de trots op de veehouderij uitgedragen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer