Bastiaan maakt vuist tegen kanker

Vleeskalverhouder Bastiaan Mandersloot blogt voor Nieuwe Oogst over zijn BIG Challenge deelname aan de Alpe d'HuZes. BIG Challenge is een actie vanuit de Nederlandse agrarische sector in de strijd tegen kanker.

Bastiaan+maakt+vuist+tegen+kanker
© AgriContent

Op 1 en 2 juni doet BIG Challenge met 242 deelnemers mee aan de Alpe d'HuZes. Alle donaties gaan 100 procent naar KWF voor de strijd tegen kanker.

Ik ben Bastiaan Mandersloot uit Renswoude, een dorp in de Gelderse Vallei. Ik ben 33 jaar, vrijgezel, lid LTO Liniedijk en samen met mijn ouders en mijn drie jongere broers run ik ons familiebedrijf met 1650 witvleeskalveren en transportbedrijf Mantrans, gespecialiseerd in pluimveetransport.

Sponsoren

Ik ken BIG Challenge al enkel jaren. Vorig jaar sponsorden wij het pluimveeteam. Zelf was ik begonnen met fietsen. Iets doen voor een ander sprak me wel aan.

Ook ik ken mensen die vechten tegen kanker; een paar weken geleden heb ik nog afscheid van iemand moeten nemen. Het voelt goed om met zoveel mensen een vuist te maken tegen kanker.

Kalverteam

Toen op de Kalverhouder een bericht verscheen waarin deelnemers voor een kalverteam gevraagd werden hoefde ik niet lang na te denken. Op een bijeenkomst bij Pali in Den Bosch kwam voorzitter BIG Challenge Toine van Toor en PR vrijwilliger Monique van Loon het een en ander toelichten.

'Een cadeautje voor het leven,' zei Toine. Ik heb me direct aangemeld. Naast het goede doel van een goed, gezond en gelukkig leven met kanker, vind ik promotie van onze prachtige sector heel belangrijk.

Sectorpromotie

De aanmeldingen liepen zo hard dat we met twee kalverteams meedoen. Geweldig; daarmee kunnen we onze prachtige sector op de kaart zetten.

We hebben met BIG Challenge goede voorbereidende bijeenkomsten gehad o.a. bij collega kalverhouder Beekzicht in Barneveld. Uitleg over praktische zaken maar ook de geldbesteding door een onderzoeker naar kanker. Heel interessant.

Energie

Het benaderen van sponsors vond ik meevallen. We hebben via ons bedrijf veel relaties en die heb ik aangeschreven, gemaild, berichten op Facebook en Twitter en persoonlijk gevraagd. Ook heb ik veel Calves are Cool T shirts verkocht. De donaties komen nog steeds binnen. Geweldig.

We hebben als team samen getraind. Zelf pakte ik ook vaak na het werk de fiets om wat kilometers maken. Het kost tijd maar je doet het voor een goed doel. Daar krijg je weer energie van.

Pittig

Zaterdag heb ik voor het eerste de berg opgefietst. Hij is pittig. Dinsdag hebben we de BIG Challenge motivatiebijeenkomst gehad. Prachtig; samen hebben we al 1.026.664 euro ingezameld. Dat gaat 100 procent naar KWF.

Ik ga voor het maximale en wil donderdag zes keer de Alpe beklimmen en laten zien dat kankerpatiënten niet alleen staan in hun strijd tegen kanker.

Je kunt mij en BIG Challenge volgen op bigchallenge.eu, @basmantrans en mijn actiepagina.

Bastiaan Mandersloot

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer