Streven+BIG+Challenge+2016%3A+1+miljoen+euro
Nieuws
© Ernst Jan Boering

Streven BIG Challenge 2016: 1 miljoen euro

BIG Challenge wil in 2016 met 23 teams van maximaal tien personen minimaal 1 miljoen euro inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dat zei voorzitter Toine van Toor onlangs tijdens de aftrapbijeenkomst in Wageningen.

Van Toor hield de aanwezigen een inspirerend verhaal voor. 'Opgeven is geen optie. Dat kan een kankerpatiënt ook niet. Meedoen is een ervaring voor het leven; geef jezelf dat cadeau voor de rest van je leven.'

Familieleden raadde hij aan vooral mee te gaan. 'Wat je daar meemaakt, is niet in woorden te vatten', aldus Van Toor. BIG Challenge heeft ingetekend voor 23 teams met fietsers, hardlopers en wandelaars aan de Alpe d’HuZes. Die wordt in 2016 gehouden op 1 en 2 juni.

Informatiemarkt

Tijdens de aftrapbijeenkomst was er ook een informatiemarkt met kraampjes waar belangstellenden informatie konden krijgen over onder meer de accommodatie, materialen, vrijwilligerswerk en sponsorwerving.

Varkenshouder Herman Houweling startte met BIG Challenge in 2009. In de zeven jaar van haar bestaan haalde BIG Challenge in totaal 5.377.702 euro op voor KWF Kankerbestrijding.

Trots en saamhorigheid

Doelstelling van BIG Challenge is allereerst geld ophalen voor KWF. Big Challenge wil daarnaast de trots en saamhorigheid in de agrarische sector vergroten én de agrarische sector bij een breed publiek promoten.

Voor BIG Challenge 2016 kunnen zich nog deelnemers melden. Meer informatie is te vinden op de website. Van elke deelnemer wordt een inbreng van 5.000 euro sponsorgeld verwacht. Dat lijkt veel, maar gemiddeld zamelden de deelnemers afgelopen jaren ruim 7.000 euro per persoon in.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer