Nieuwe+leden+Agrofoodcluster+Noordoostpolder
Nieuws
© Nieuwe oogst

Nieuwe leden Agrofoodcluster Noordoostpolder

Het Agrofoodcluster Noordoostpolder is uitgebreid met twee nieuwe leden: machinefabrikant DT Dijkstra uit Emmeloord en gewasbeschermingsmiddelenbedrijf Ten Brinke bv uit Creil treden toe tot het bedrijfsnetwerk voor de open teelten. Het cluster telt nu 24 participanten.

'We hebben een verantwoordelijkheid voor de gehele sector open teelt. Daarom zijn we blij met bedrijven actief op het gebied van teeltbegeleiding, gewasbescherming, zaaizaden en meststoffen,' vertelt directeur Cor van Veldhuijsen van het Agrofoodcluster . Met de komst van Ten Brinke wordt deze nog ontbrekende schakel ingevuld.

Mechanisatiecluster

Met DT Dijkstra wordt het mechanisatiecluster verder uitgebreid. DT Dijkstra richt zich op sorteren en wassen van agrarische producten. Van Veldhuijsen: 'We hadden al een paar machinebouwers en met deze grotere vertegenwoordiging staan we nog sterker.'

Harco Christiaens, global sales manager bij DT Dijkstra beaamt dit: 'Als machinefabrikant is het belangrijk om de ontwikkeling en kwaliteitseisen in de keten voor en na onze machines goed te kennen en daarop te anticiperen.'

Andersom geldt dit volgens Christiaens ook. 'Wij kunnen aangeven wat de technologische ontwikkelingen kunnen betekenen voor de sectorketen. We verwachten dan ook in het cluster van elkaar te kunnen leren en kennis te kunnen delen.'

Kennis delen

Bij eigenaar Wouter ten Brinke van Ten Brinke bv heeft ook de samenwerking met andere bedrijven de doorslag gegeven. 'Je kijkt over de grenzen van je eigen bedrijf heen. Je kunt op allerlei niveaus met verschillende bedrijven kennis delen en samenwerken.'

Morgen openen burgemeester Aucke van der Werff en gedeputeerde Jan Nico Appelman het nieuwe kantoor van het Agrofoodcluster aan de Penning in Emmeloord.

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 9°
  90 %
 • Zondag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer