Verzet+tegen+schaliegas+NOP+blijft
Nieuws
© NVT

Verzet tegen schaliegas NOP blijft

Het verzet tegen het winnen van schaliegas blijft, ook nadat minister Henk Kamp vrijdag bekendmaakte dat de komende vijf jaar niet geboord wordt naar schaliegas. Melkveehoudster Gerrie Abrahamse uit Marknesse: 'Wij gaan voor afstel van de plannen.'

Abrrahamse, secretaris van LTO Noord Noordoostpolder, lobbyt al twee jaar voor afstel van de winningplannen van schaliegas. Dat doet ze samen met college Inge de Vries uit Espel en het samenwerkingsverband Tegengas Noordoostpolder.

Actie succesvol

'De actie die wij hebben gevoerd blijkt succesvol. Er wordt naar ons geluisterd, terwijl Kamp aanvankelijk zijn eigen pad wilde volgen.'

Desondanks gaat de lobby door, benadrukt Abrahamse. 'We zijn er nog niet. Eind dit jaar bekijkt minister Kamp of hij winning van schaliegas een optie vindt. '

Zonne-energie

Om de politici van andere alternatieven voor schaliegas op de hoogte te brengen, houdt Abrahamse volgende maand een huiskamerbijeenkomst bij een machinefabrikant die wiedmachines op zonne-energie bouwt.

Naast gemeentebestuurders, hebben twee Kamerleden en een Europarlementariër toegezegd om te kome

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 9°
  90 %
 • Zondag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer