Polderwerklozen onder dak bij tuinbedrijven

Projectbureau WerkCorporatie heeft voor gemeente Noordoostpolder (NOP) de afgelopen drie maanden de eerste werkzoekenden weten te plaatsen bij twee tuinbouwbedrijven.

Polderwerklozen+onder+dak+bij+tuinbedrijven
© VidiPhoto

De kandidaten uit het bestand van de gemeentelijke sociale dienst kregen de kans mee te draaien bij de sierteeltbedrijven Wouters en Baas in Ens. Bemiddeling door WerkCorporatie leidde tot dertien matches, vier banen en een werkervaringsplaats.

Niet meedoen aan het project leidde onder de kandidaten overigens ook tot kortingen op hun uitkeringen.

Sleutel

Het was niet alleen een ervaringsproject voor de werkzoekenden, ook de twee tuinders en WerkCorporatie hebben er veel van geleerd, stelt wethouder Hans Wijnants vast. 'De sleutel ligt in maatwerk, zowel voor de kandidaten als voor de bedrijven die mee deden.'

Volgens Wijnants zijn werkgevers in de agrarische sector wel degelijk bereid te investeren in werkzoekenden, zolang wordt ingespeeld op hun behoeften. Grotere werkgelegenheidsprojecten bleken echter niet te passen bij de specifieke bedrijfsomstandigheden in de tuinbouw.

Motie

De gemeenteraad riep Noordoostpolder eind vorig jaar in een motie op meer werk te maken van het verkleinen van het bestand werkzoekenden. Volgens Wijnants zijn de eerste resultaten tot nu toe bemoedigend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer