Agrico presenteert vier nieuwe rassen

Tijdens de rassen- en zaailingenpresentatie liet Agrico in Bant dit jaar vier nieuwe rassen zien die onlangs zijn toegetreden tot de Nationale Rassenlijst.

Agrico+presenteert+vier+nieuwe+rassen
© Eigen Foto

Agrico opende de rassenshow op donderdag 10 november. De show had dit jaar als thema Griekenland, want de aardappel is van oudsher een dagelijkse noodzaak voor de Griekse families.

Het totale aardappelareaal in Griekenland is ongeveer 44.000 hectare met een gemiddelde productie van circa 900.000 ton per jaar. Het gemiddelde areaal van een Griekse aardappelboer is klein. Een teler met 10 hectare wordt hier beschouwd als een grote boer.

De belangrijkste Agrico aardappelrassen voor de Griekse markt zijn Agria, Arnova, Arizona, Ambition, Arinda, Faluka en Spunta. Tijdens de rassenshow stonden twee rassen in de spotlights: Arizona en Esmee.

Rassenlijst

Dit jaar zijn er vier nieuwe Agrico-rassen op de Nederlandse Rassenlijst verschenen: Alicante, Basin Russet, Laudine en Vogue.

Alicante is een middenlaat pallida-resistent chipsras dat geschikt is voor de markt in Noordwest-Europa. Basin Russet is een vlezig fritesras, heeft een uitstekende kwaliteit, is pallida-resistent en houdt zich goed in bewaring.

Laudine is een middenvroeg ras met een mooie vleeskleur, goede kookkwaliteit en geschikt voor de retail. Het vierde nieuwe ras is Vogue. Een blankschillig, middenvroeg ras bestemd voor bulk maar ook voor afpakken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer