Minder is kernwoord voor behoud derogatie

De zuivelsector heeft nog minstens twee weken nodig om te komen tot een derogatieplan, waarmee staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) naar Brussel kan.

'We maken deze week een analyse met Van Dam over de afgelopen periode. Daarna kijken we vooruit' vertelt voorzitter Kees Romijn van LTO vakgroep melkveehouderij.

De Europese Unie wil komende maand van Nederland weten of en hoe de fosfaatproductie in 2017 wordt verminderd. Een ingebrekestelling voor 2017 zal nieuwe onderhandelingen voor 2018 helemaal blokkeren.

Romijn: 'Verminderen kan langs drie sporen, minder melk, minder dieren en minder fosfaat. Het zal een optelsom moeten worden van die drie elementen en voor al die drie elementen staan verschillende partijen aan de lat. De kunst van LTO is om die de komende periode met elkaar te verbinden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer