Laarzenactie+gaat+door+na+bod+Van+Dam
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Laarzenactie gaat door na bod Van Dam

De 23 miljoen euro die staatssecretaris Van Dam (EZ) heeft toegezegd aan de melkveesector, is nog steeds onvoldoende. Dat zei melkveehouder en actievoerder Geert Stevens zaterdag tegen RTV Oost.

De boer uit Holten kaartte de problemen rondom de fosfaatproblematiek aan door zijn laarzen op te sturen naar de staatssecretaris. Stevens: 'Als Van Dam binnen twee weken geen duidelijkheid geeft, dan komen we wel naar Den Haag.'

Van Dam wil met 23 miljoen euro uit Brussel zorgen dat melkveehouders hun veestapel kunnen inkrimpen om zo de mestproductie in te perken.

Beloftes

Volgens Stevens is de 23 miljoen euro uit Brussel nog steeds onvoldoende. 'Het helpt allemaal wel, maar we zien nog weinig echte daden van hem. Hij heeft vaker beloftes gedaan', zei hij tegen RTV Oost.

De boeren hebben de staatssecretaris twee weken de tijd gegeven om met duidelijkheid te komen over de fosfaatrechten. 'Zolang er geen resultaat is, gaat de laarzenactie door. Als we over twee weken geen duidelijkheid hebben, komen we naar Den Haag om het antwoord op te halen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  30 %
 • Vrijdag
  8° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
Meer weer