Delphy stuurt beworteling groenbemesters

Op een demoveld in Espel gaat Delphy op verschillende tijdstippen diverse groenbemesters klepelen. Het doel is om de beworteling van de groenbemesters te bevorderen.

Delphy+stuurt+beworteling+groenbemesters
© Han Reindsen

Op het demoveld liggen de groenbemesters gele mosterd, bladrammenas, Japanse haver, Engels raaigras en Terralife BetaSola. Naast de verschillende momenten van klepelen, gaat Delphy de groenbemesters ook op diverse manieren onderwerken en kijken naar het effect op aaltjes.

Het demoveld is mede mogelijk gemaakt door de Brancheorganisatie Akkerbouw. Deze heeft Delphy opdracht gegeven om in Nederland elf verschillende locaties demonstratiepercelen met groenbemesters neer te leggen.

Het onderwerp scoorde hoog bij de door akkerbouwers ingediende wensen voor onderzoek. Eén van de elf locaties is het bedrijf van de maatschap Basitaanssen Biologisch in Espel. Het demoveld is op 14 september ingezaaid.

Verschillende effecten

Op het bedrijf van Bastiaanssen liggen verschillende objecten met groenbemesters. Op dit moment zijn de verschillende effecten van de diverse groenbemesters goed te zien. Voor Delphy reden om dinsdagmiddag een rondgang langs de verschillende groenbemesters te houden.

Het veldbezoek viel helaas samen met hevige regenval, aangekondigd via code geel. Na het bezoek van een object met onderzaai van Perzische klaver in suikermais en een perceel met Terralif Betamaxx werd de schuur van Bastiaanssen weer opgezocht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer